Ikke glem smørefettet

Hjem/Ikke glem smørefettet

Ikke glem smørefettet

Smøreolje omtales til tider som blodet i mekaniske applikasjoner – i så fall kan smørefett omtales som «brusk» i samme terminologi. Alle vet derfor også hvor viktig det er å holde dette i orden.

På lik linje med smøreolje er det en jungel av produkter å velge imellom når det også kommer til smørefett. Vi skal likevel prøve å gjøre det litt enklere for deg som forbruker. Ved å følge noen relativt enkle trinn ved valg av smørefett kan du forlenge levetiden på utstyret, unngå unødvendig nedetid og i beste fall også unngå uforutsette kostnader.

Spesifikasjon

I dag har de fleste applikasjoner et spesifikasjonskrav på smøremiddelet. Dette gjelder da også smørefett. Sjekk alltid brukermanual for å sikre at du velger et smørefett som dekker nettopp det din applikasjon krever.

Viskositet

De fleste er allerede kjent med viskositet fra olje. Dette er vel så viktig ved valg av smørefett, om ikke det viktigste. Smørefett kommer i mange viskositetsklasser, så undersøk alltid hvilket krav det stilles til smørefettet på din applikasjon.

NLGI-klasse

Sier også noe om tykkelsen på smørefettet. NLGI-klassen deles inn fra 000 til 6, hvor det laveste tallet innebærer mest flytende, og høyeste tall er det stiveste smørefettet. NLGI-klassen alene er ikke nok til å velge smørefett, men sammen med viskositet vil den si noe om tykkelsen på smørefettet.

Fortykker

Også kalt såpen i smørefettet. Fortykkeren har flere oppgaver, blant annet å gjøre smørefettet til fett og ikke olje. Samtidig har fortykkeren viktige egenskaper i forhold til applikasjonen hvor smørefettet skal benyttes. Dette kan være å tåle høy belastning, varme, motstand mot vannutvask, raske/langsomme bevegelser, motstand mot oksidasjon og mye mer.
De vanligste fortykkerne i dag er litium, litiumkompleks, kalsiumsulfonatkompleks og polyurea. Ved valg av smørefett er det derfor viktig å forsikre seg om at fortykkerne er blandbare. Ved bytte av produkt anbefaler vi alltid å fjerne mest mulig av gammelt produkt før nytt smørefett tas i bruk.

Det kan være andre elementer som også spiller inn ved valg av smørefett. Det kan for eksempel være farge, kontakt med næringsmiddel, innhold av molybden etc.

Likevel, ved å undersøke spesifikasjon, NLGI-klasse, viskositet og fortykker – er du langt på vei til å velge riktig smørefett til din applikasjon. Dette  kan resultere i reduserte kostnader og mer effektiv drift av ditt utstyr.

Lindberg & Lund AS fører et bredt spekter av smørefett fra ExxonMobil.

 • MOBILGREASE XHP 222, 50KG

  Du må være kunde for å se priser
  Produktene i Mobilgrease XHP™ 220-serien er litiumkomplekssmørefett med ekstra høy ytelse beregnet på et bredt spekter av bruksområder og driftsforhold. Produktene er utviklet for å overgå konvensjonelle produkter, ved bruk av ledende litiumkompleksproduksjonsteknologi. De er utviklet for utmerket høytemperatursytelse, svært god adhesjon, strukturell stabilitet og høy vannbestandighet. Smørefettene har høy grad av kjemisk stabilitet og gir utmerket beskyttelse mot rust og korrosjon. De har høyt dråpepunkt og maksimalt anbefalt driftstemperatur for serien er 140 ºC. Smøremidlene i Mobilgrease XHP 220-serien er tilgjengelige i NLGI-gradene 00, 0, 1, 2 og 3 med baseoljeviskositet på ISO VG 220.
 • MOBILGREASE XHP 222, 18KG

  Du må være kunde for å se priser
  Produktene i Mobilgrease XHP™ 220-serien er litiumkomplekssmørefett med ekstra høy ytelse beregnet på et bredt spekter av bruksområder og driftsforhold. Produktene er utviklet for å overgå konvensjonelle produkter, ved bruk av ledende litiumkompleksproduksjonsteknologi. De er utviklet for utmerket høytemperatursytelse, svært god adhesjon, strukturell stabilitet og høy vannbestandighet. Smørefettene har høy grad av kjemisk stabilitet og gir utmerket beskyttelse mot rust og korrosjon. De har høyt dråpepunkt og maksimalt anbefalt driftstemperatur for serien er 140 ºC. Smøremidlene i Mobilgrease XHP 220-serien er tilgjengelige i NLGI-gradene 00, 0, 1, 2 og 3 med baseoljeviskositet på ISO VG 220.
 • Mobilgrease XHP 222 12X0.39KG EU-ML CU B2B

  Du må være kunde for å se priser
  Produktene i Mobilgrease XHP™ 220-serien er litiumkomplekssmørefett med ekstra høy ytelse beregnet på et bredt spekter av bruksområder og driftsforhold. Produktene er utviklet for å overgå konvensjonelle produkter, ved bruk av ledende litiumkompleksproduksjonsteknologi. De er utviklet for utmerket høytemperatursytelse, svært god adhesjon, strukturell stabilitet og høy vannbestandighet. Smørefettene har høy grad av kjemisk stabilitet og gir utmerket beskyttelse mot rust og korrosjon. De har høyt dråpepunkt og maksimalt anbefalt driftstemperatur for serien er 140 ºC. Smøremidlene i Mobilgrease XHP 220-serien er tilgjengelige i NLGI-gradene 00, 0, 1, 2 og 3 med baseoljeviskositet på ISO VG 220.

Trenger du hjelp til valg av smørefett til din applikasjon, ta kontakt med oss!

2021-03-23T15:16:32+01:00

Tittel

Søk etter produkt i vår nettbutikk

Om du ønsker å søke etter produkter kan du bruke  dette søkefeltet

[addsearch]

Go to Top